Winterbanden


Wist je dat de remweg met winterbanden in sneeuw wel 40 meter korter is dan met zomerbanden?


Het verschil tussen winter- en zomerbanden

Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celcius meer grip dan zomerbanden, niet alleen op sneeuw, maar ook op nat wegdek. Aangezien we in Nederland vaak een natte herfst hebben, is het een verstandig besluit om de zomerbanden in te wisselen voor winterbanden. In veel landen waaronder Oostenrijk en Duitsland is het zelfs verplicht om winterbanden te hebben. Ga je op reis, kijk dan voor vertrek naar de regels met betrekking tot winterbanden in het land van bestemming.
Winterbanden hebben extra grip dankzij een andere rubbersamenstelling en ander profiel met extra lamellen. Wanneer wisselen?

Vanaf 7 graden Celsius heb je meer grip met winterbanden dan met zomerbanden, vooral wanneer het wegdek nat of besneeuwd is. Je hoeft dus niet te wachten met het wisselen van zomer- naar winterbanden tot het moment dat de eerste sneeuw is gevallen. Het is juist verstandig om het al eerder te doen. 

 
Wanneer de temperaturen weer hoger worden is het echter wel verstandig om weer te wisselen van winter- naar zomerbanden. Winterbanden zorgen bij een buitentemperatuur van zo’n 35 graden Celsius namelijk voor 30% mindere remprestaties dan zomerbanden. Tevens is de wegligging met winterbanden in de zomer slechter en slijten winterbanden bij hogere temperaturen aanzienlijk sneller. Hierdoor zijn de winterbanden in de winter wellicht niet meer goed genoeg. Afspraak makenFijne dag verder!

 Zet het bezoek aan deze website voort via de homepage of via het menu


Meer Service bij Jos van Boxtel

. .

Proefrit

Met het maken van een proefrit ervaart u of de auto naar uw wens is. Maak een afspraak wanneer het u uit komt, dan zorgen wij dat de auto voor u klaar staat.

Proefrit aanvragen
. .

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze auto? Of wilt u een auto inruilen? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Direct contact
. .

Jos van Boxtel Lease

Voordelig zakelijk of private leasen? Met onze aantrekkelijke tarieven rijdt u zorgeloos in uw nieuwe auto.

Meer over leasen