Onze Historie

Een bedrijf waar al 65 jaar veel plezier aan auto's beleefd wordt:


  

1954 - Jos van Boxtel sr. start op 8 november zijn eigen autobedrijf aan de Hoogstraat in Berlicum.


1955 - Het hele gezin verhuist met het autobedrijf mee naar de Milrooijseweg en Jos van Boxtel neemt zijn eerste īknecht` aan.

1961 - De kleine garage wordt uitgebreid met een tweede smeerput waardoor Jos meer personeel kan aannemen.

1969 - Jos van Boxtel start met het dealerschap Toyota en het bedrijf verhuist naar Middelrode. 


1970 - Op 1 mei wordt een nieuw pand op de huidige locatie aan de Haffertsestraat 21 geopend.
In dit nieuwe pand beginnen 8 personeelsleden naast het herstellen van schade auto’s, met de verkoop, het onderhoud en reparatie van Toyota’s.


1974 - Om het toenemende aantal Toyota relaties uit ‘s-Hertogenbosch service te verlenen, wordt gestart met ‘Quick Service Station de Veemarkt’.


1975 - Door de groei van het merk Toyota wordt de showroom van het bedrijf in Middelrode op 1 mei uitgebreid met een grote showroom van 1200 m2.


1976 - In ‘s-Hertogenbosch aan de Helftheuvelpassage start de Jos van Boxtel Groep met het merk Mitsubishi onder de naam Autobedrijf Vabo.


1979 - Jos van Boxtel start op 1 mei in ‘s-Hertogenbosch als officieel Toyota dealer in een nieuw gebouw aan de Hervensebaan 11.


1982 - Autobedrijf Vabo verhuist met Mitsubishi naar een betere en ruimere locatie aan de Weerdskampweg.

1983 - Jos van Boxtel draagt de totale leiding over aan zijn kinderen Elly, Joke, Jos, Hans en Gerard.

In Middelrode wordt de Holding Jos van Boxtel opgericht. Van hieruit worden voor alle vestigingen de administratie, personeelszaken, verhuur, lease en andere zaken met gemeenschappelijke belangen verricht.


1985 - Het Quick Service Station aan de Veemarkt verhuist naar de Speldenmakerstraat op de Herven en gaat verder onder de naam Autobedrijf Vema. Later in dit jaar start Autobedrijf Vema met het delaerschap van Seat.


1986 - In Oss start de Jos van Boxtel Groep een derde dealerschap van Toyota in een nieuw pand aan de Longobardenweg.

In dit jaar verwelkomt de Jos van Boxtel Groep haar 100e medewerker.

1987 - Door de grote vraag naar Toyota is het pand van Jos van Boxtel ‘s-Hertogenbosch te klein geworden en wordt daarom uitgebreid van 1500 m2 naar 4000 m2.

1988 - In dit jaar breidt de groep zich uit met een eigen leasemaatschappij: Jos van Boxtel Lease.
Hiermee kan de Jos van Boxtel Groep de zakelijke rijder beter bedienen en ontzorgen.


1989 - Autobedrijf Vema maakt een start met de dealerschappen Chrysler, Jeep en Dodge en betrekt een nieuw pand aan de Afrikalaan.


1993 - Er wordt een start gemaakt met Schadenet Jos van Boxtel in ‘s-Hertogenbosch aan de Speldenmakerstraat.

1994 - De Jos van Boxtel Groep wordt als een van de eerste automotivegroepen gecertificeerd volgens ISO-9002 norm, een kwaliteitscertificering op het gebied van porcedures en organisatie.

1997 - De 3 schadeafdelingen binnen de groep worden gecertificeerd volgens de Focwa/KZS norm, een certificering die gewenst is om voor alle verzekeringsmaatschappijen te werken op het beloofde kwaliteitsniveau.

1999 - Op 25 mei wordt Autobedrijf Vema als eerste Chrysler, Jeep en Dogde dealer buiten Amerika gecertificeerd als Five Star Dealer. Een kwaliteitslabel vergelijkbaar met ISO aangevuld met standards welke een fabriek graag ziet binnen het dealernetwerk.

2002 - Autobedrijf Vabo start naast het merk Mitsubishi met het dealerschap van Kia onder de naam Kia Den Bosch.


2006 - Autobedrijf Vabo / Kia Den Bosch verhuist naar een locatie op de Balkweg.


2008 - Op 7 januari start de verbouwing van Autobedrijf Vema. De showroom van 700 m2 wordt uitgebreid tot een moderne showroom van 1400 m2 met een eerste verdieping van nog eens 1000 m2. Op 23 oktober wordt de geheel nieuwe showroom aan de Afrikalaan geopend.

2010 - Om alles te bieden op het gebied van mobiliteit verdiept de Jos van Boxtel Groep zich naast de conventionele en Hybride technieken ook in verdere duurzame en elektrische mobiliteit. Alle vestigingen binnen de Jos van Boxtel Groep worden door de Bovag gecertificeerd volgens de norm Erkend Duurzaam. Eind december van dit jaar start Vema als officieel Lanciadealer voor ‘s-Hertogenbosch en omstreken.

 

2011 - In september verhuist Schadenet ‘s-Hertogenbosch naar een modern pand van 1500 m2 aan de Hervensebaan 9A, naast de Toyota vestiging. Het bedrijf gaat verder als Schadenet Jos van Boxtel en is nu een compleet schadeherstelbedrijf dat werkt voor alle verzekeringsmaatschappijen.

2012 - Op 1 december wordt Autobedrijf Vema naast Lancia en Jeep officieel dealer van het japanse merk Nissan.
In een veranderende markt waar milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen een belangrijke rol spelen is dit een goede uitbreiding voor de Jos van Boxtel Groep.


2014 - De Jos van Boxtel Groep viert haar 60 jarig jubileum!

In Middelrode opent de nieuwe Carwash en Jos van Boxtel start met het particulier verhuren van auto's onder de naam Autohopper Jos van Boxtel.

In oktober worden Autobedrijf Vabo en Autobedrijf Vema samengevoegd (Afrikalaan 16) onder de nieuwe naam Autobedrijf Jos van Boxtel b.v. 

In dezelfde maand wordt op Afrikalaan 19 een nieuwe showroom geopend voor het merk Mitsubishi.

  

Begin 2014 opent Schadenet Jos van Boxtel een loket vestiging in Oss en eind 2014 wordt in Oss het Nissan dealerschap toegevoegd.

2015 - In 's-Hertogenbosch start Jos van Boxtel met James Autoservice.

2016 - De diensten van Glassdrive worden toegevoegd aan de Schadenet-vestigingen.

2017 - Alle drie de Toyota vestigingen van de Jos van Boxtel groep ondergaan een metamorfose:

Zowel showroom als receptie worden vernieuwd en zijn hiermee weer klaar voor de toekomst.


Eind 2017 neemt Jos van Boxtel jr. afscheid als directeur bij de Jos van Boxtel groep om te genieten van zijn pensioen.

Zijn zus Elly en zijn broers Hans en Gerard hebben met de managers Cees Tak en Rik Nanning het autobedrijf stevig in handen.

 

2018 - Het dienstenpakket van de Jos van Boxtel groep wordt opnieuw verbreed:

Met ingang van 1 februari 2018 is Autobedrijf Jos van Boxtel de nieuwe Suzuki dealer voor de regio 's-Hertogenbosch.

Het officiŽle Suzuki dealerschap is een mooie aanvulling voor de Jos van Boxtel Groep.


2019 -  Een jaar met vele jubilea


25 Jaar aaneengesloten autosponsor van FC Den Bosch.

Autobedrijf Jos van Boxtel en FC Den Bosch vieren dit seizoen een uniek jubileum: De Jos van Boxtel Groep is namelijk 25 jaar autosponsor van de Bossche club. Al 25 jaar op rij levert de Jos van Boxtel Groep lease auto's aan spelers en staf van FC Den Bosch.


40 Jaar bestaan van Jos van Boxtel 's-Hertogenbosch

40 jaar geleden, in 1979, werd het Toyota dealerschap uitgebreid met een vestiging in 's Hertogenbosch. Nu 40 jaar later is Toyota Jos van Boxtel een begrip in de regio!


50 Jaar Toyota dealer in Middelrode

In 1969 werd de Jos van Boxtel Groep officieel dealer van Toyota. Toyota stond bol van ambitie om de wereld te veroveren, maar was in Europa nog druk bezig om voet aan de grond te krijgen. En bij Van Boxtel gebeurde tegelijkertijd ongeveer hetzelfde. De verhuizing van Berlicum naar Middelrode in datzelfde jaar gaf het bedrijf niet alleen de ruimte om verder te groeien, maar zette ook de deur open naar het dealerschap van Toyota. Nu, 50 jaar later, is Jos van Boxtel met maar liefst drie Toyota vestigingen in de regio een echte local hero te noemen.65 Jaar Jos van Boxtel Groep!


Overnamenieuws

Onze autogroep wordt met ingang van 1 Januari 2020 overgenomen door Oostendorp Autogroep.
Al 65 jaar zijn wij het vertrouwde adres voor uw auto, maar binnen de familie van Boxtel is geen opvolging en daarom kunnen wij het familiebedrijf niet doorzetten. In onze zoektocht naar een goede overnamepartner stond voor ons centraal dat de service die klanten van ons gewend zijn gecontinueerd zou worden. Wij hebben een weloverwogen keuze gemaakt en we hebben er alle vertrouwen in dat Oostendorp Autogroep u deze service biedt.


Als echte familiebedrijven met passie voor het werk, hebben we samen veel gemeen en delen we dezelfde normen en waarden. Een familiebedrijf dat groot is geworden door klanten en medewerkers het gevoel te geven familie te zijn. Onze dealervestigingen in 's-Hertogenbosch, Oss en Middelrode gaan vanuit dezelfde locaties door onder de naam Oostendorp Jos van Boxtel en alle betrokken medewerkers treden in dienst van de Oostendorp Autogroep.